TC De Volharding Nunspeet

Wereldrecord(poging) 10.000 kilometer non-stop fietsen

JoopvanBeek.nl

Beste Joop, fantastisch wat je gepresteerd hebt.
Het was een eer om een rondje (of heel veel rondjes) met jou te mogen fietsen tijdens het neerzetten van dit wereldrecord. Geweldig ook het resultaat dat jij met je team hebt behaald voor Spieren voor spieren. De € 25.000 is al gepasseerd en nog is al het geld niet geteld.
Jíj hebt het gedaan, maar we voelen ons allemaal trots. Met kippevel hebben we de finale-ronde meegereden en de huldiging stond bol van de emotie. Fantastisch dat we dit mochten meemaken.

Namens de hele vereniging van harte gefeliciteerd en bedankt voor de schitterende ervaring.

Kijk voor prachtige foto's ook op de site van Jan Moll en Rudie Ottens


Misschien is het je in de media al opgevallen of heb je het van iemand uit de vereniging gehoord. Juni staat in Nunspeet in het teken van de wielersport.

Vanaf 13 juni tot en met 3 of 4 juli ga ik een poging doen het wereldrecord 10.000 kilometer non-stop fietsen neer te zetten. Afgelopen seizoen heeft Guus Moonen in Moergestel een dergelijk iets gedaan. Hij heeft toen op een rondje van 16 km. om Moergestel heen deze kilometers voltooid in bijna 21 dagen. Dit is allemaal officieus gebeurd. In tegenstelling tot de recordpoging van Guus Moonen heb ik mijn poging aangemeld bij Guinness World Record Ltd. Op dit moment heb ik een voorlopige inschrijving en binnen enkele weken hoop ik te vernemen dat deze voorlopige inschrijving wordt omgezet naar een definitieve.

Omdat het logistiek vrijwel niet mogelijk is om een lange afstand te rijden is er voor gekozen om het hele evenement binnen de gemeentegrenzen van Nunspeet te laten spelen. Hierbij is er ook controle op de voortgang mogelijk.

Overleg met burgemeester van Hemmen en wethouder van der Geest heeft geresulteerd in de beschikbaarstelling van het Transferium gedurende de recordpoging. Deze zal dus dienst doen als basis voor de gehele periode.

De recordpoging heeft niet alleen een sportief doel maar dient tevens als doel om voor de stichting Spieren voor Spieren een groot bedrag bijeen te fietsen.

Deze stichting is in 1998 in het leven geroepen door Frank en Ronald de Boer. Beiden zijn ook nog als ambassadeur aan de stichting verbonden evenals vele andere topsporters en bekende Nederlanders, waaronder Louis van Gaal en Theo Bos. (zie www.spierenvoorspieren.nl)

Om zoveel mogelijk aandacht en respons voor deze actie te krijgen, organiseren wij er ook nog enkele andere zaken op fietsgebied bij. Zo wordt er op 27 juni een gezinsfietstocht voor Agis-medewerkers gehouden. Van 3 t/m 4 juli wordt er een 24-uursrit verreden waarbij een aantal Nederlandse ultra-fietsers, die eind juli deelnemen aan Londen-Edinburg-Londen, aanwezig zijn. Tevens kan dit voor veel toerfietsers de uitdaging zijn om ook eens een 24-uursrit te rijden en te ontdekken hoeveel kilometers zij in een etmaal kunnen fietsen.

Maar ook hebben we gedurende de gehele periode twee spinningfietsen met computergaming ter beschikking. Deze zijn vooral ontworpen voor de jeugd om deze tot meer sporten te bewegen. Nu kunnen zij door een computerspel te spelen dit beïnvloeden door tegelijkertijd te fietsen. 

Vanwege de ligging van het Transferium is gekozen voor een rondje onder Nunspeet, t.w. tot Halfweg, vandaar via de Stakenberg naar Elspeet. Dan naar Vierhouten en zo weer terug naar Nunspeet. In overweging is nog om een alternatief rondje uit te zetten voor als basisrondje toch te zwaar is. Planning is nu om minimaal 500 km. per dag te fietsen in maximaal 20 uur. En dat dus 20 dagen lang.

Voor meer informatie zie www.joopvanbeek.nl 

Gezocht ondersteuning wereldrecordpoging door Joop van Beek

In juni doe ik, zoals beschreven in bovenvermeld artikel, een aanval op het wereldrecord, 10.000km fietsen in 20 dagen.
Voor zowel het slagen van de recordpoging alsmede het slagen van de fondswerving voor de Stichting Spieren voor Spieren is de nodige mankracht nodig. Daarvoor is een comité in het leven geroepen om de organisatie vorm te geven. Eén functie gaf geen problemen en dat is de fietser. Dat doe ik zelf wel. :-)  

Het comité daaromheen heeft wat meer voeten in de aarde. Algehele steun en toeverlaat is Henk Jan Booij (die tijdelijk als aanspreekpunt waarneemt), met als speerpunten verder vier coördinatoren. Eén functie voor de sportmedische begeleiding werd vooraf door mij als moeilijk in te vullen ingeschat. Maar deze werd direct door Ben Heijdeman opgepikt. Een hele zorg minder. Ben is voorzitter van de afdeling Zwolle van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Tevens is Ben directeur van Amica Manu, opleidingsinstituut voor sportverzorging. Dat zit dus wel goed!  

Tweede ingevulde functie is de coördinator voor de bemensing van het Transferium. En al weer iemand van buiten Nunspeet die direct gehoor gaf aan mijn vraag. Te weten Ad Huizer. Ex-collega en fervent wielersportliefhebber. Twee coördinatoren worden nog gezocht, voor resp. de verzorging van de fiets (mecaniciens, zowel ter plekke als in de volgbus) en voor de bemensing van het rijden met de volgbus.  

Daarnaast is het wel wenselijk dat er iemand (of meerderen) zich bezig houden met de fondswerving. Het is wel de bedoeling dat we een zo groot mogelijk bedrag voor de Stichting Spieren voor Spieren bij elkaar krijgen. Ook iemand die mijn website een facelift kan geven en de informatie over de wereldrecordpoging daarin kan inbedden. Voor al deze functies geldt dat het niet de bedoeling is dat je de volle drie weken aanwezig bent. Dat is veel te veel gevraagd. Maar juist in de voorbereidende fase actief bent. Tijdens de periode kan er onderling veel op elkaar worden afgestemd.  

Dit is nog maar het comité. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers nodig om die drie weken dat de recordpoging duurt verzekerd te zijn van hulp en goede verzorging. De volgbus dient niet alleen om reservematerieel en voeding mee te nemen, maar heeft ook een veiligheidsaspect. Vooral in de nachtelijke uren. Ook al levert Vredestein de nodig en goede banden, het kan maar zo gebeuren dat er onderweg lek wordt gereden. Daarbij kan ik de hele afstand ook niet met één set banden fietsen en zal er minmaal twee keer een nieuwe set moeten worden omgelegd. Dit geldt ook voor de tandwielen. Kettingen idem dito en deze worden door KMC geleverd. Zadels heb ik van Selle Italia en  alles wat ik in die drie weken aan sportvoeding gebruik, zowel isotoon, energiedrank, energierepen als voedingsgels biedt Sponser sportvoeding aan.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 5 maart ben ik door het bestuur in de gelegenheid gesteld om mijn plannen  te presenteren. Ik kan dan ook in de pauze of na afloop vragen beantwoorden en zo nog wat onze bedoelingen verduidelijken.

Ik hoop dat er dan die avond veel mensen zich willen opgeven voor één of andere functie. Hetzij voor een paar uur, voor en dag of voor meerdere dagen. Alle hulp is heel erg welkom. Dit zijn dan de functies chauffeur, mecanicien en/of hulp bij het Transferium.

Mailen kan ook, doe dat naar fietsenmetjoop@gmail.com

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...