TC De Volharding Nunspeet

Fietstocht naar Peking

FIETSTOCHT NAAR PEKING

Vanaf 13 april 2008 onderneem ik te samen met 11 andere collega’s man en vrouw, een fietstocht naar de Olympische Spelen van Peking.
De afstand te fietsen en een groot avontuur lonkt.

Ik heb al wel wat fietservaring.
Regelmatig wat trainen over de Veluwe is erg leuk en je ziet nog eens wat.
Vele eendaagse  en meerdaagse tochten door  Nederland en in het buitenland
Olympische Spelen van 1972 van Assen naar  Munchen. 1000 km. 4 dagen fietsen, 10 dagen kijken en weer 4 dagen terug. Samen met 5 toenmalige collega’s KL.

Olympische Spelen van Athene in 2004. 3200 km in 30 dagen.
Veel wedstrijden gezien. Terug met vliegtuig

Gezien mijn eerdere fietservaringen met de Olympische Spelen, Munchen en Athene, overigens geweldige sportevenementen, heb ik de voorzet gegeven om ook naar Peking te willen. 

FIETSEN NAAR PEKING
“ALS JE WEET WAAR JE HEEN WILT KEN JE DE WEG AL”

Ja en dan na een jaar Athene begon het weer te kriebelen.
Zou Peking haalbaar zijn? Ja natuurlijk, als je maar wilt dan kom je overal.  Via een oproep in een politieblad kwamen er vele reacties en zo hebben we momenteel een hechte groep van 14 mensen, mannen en vrouwen, tussen de 35 en 60 jaar bij elkaar die ook hun zinnen hebben gezet om een 100 dagen durende fietstocht van ong. 12.000 km naar Peking te ondernemen. Er is al veel werk verzet en er zal nog een hoop werk verzet moeten worden maar de intentie is duidelijk. We gaan er voor. 12 mensen, mannen en vrouwen die gaan fietsen en 2 man in de begeleiding, bestuurder van de auto en een kok.
Bijna allen zijn politiemedewerkers uit geheel Nederland.

HET GOEDE DOEL
We gaan tevens voor het Goede Doel fietsen.
We gaan proberen veel geld in te zamelen voor Right to Play, het recht om te spelen, de organisatie waar Johan Olav Koss , de grote Noorse schaatsenrijder van weleer en veelvuldig Olympisch kampioen, voorzitter van is.
Met z’n allen staan we achter dit geweldige initiatief en ik hoop dan ook dat wij in staat zullen zijn om heel veel geld door sponsor activiteiten voor Right to Play binnen te halen. Onze actie zal waarschijnlijk bestemd worden voor een groot project in Cambodja.
Right tot play geeft kinderen in kansarme werelddelen de kans zich door middel van sport en spel te ontwikkelen. 
Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie ondersteunen dit doel door niet alleen sport en spel mogelijkheden te bieden, maar tevens worden waterputten geslagen en worden er klaslokaaltjes neergezet om de kinderen te laten leren.
Een geweldig doel toch!

Wereldwijd worden er activiteiten ontplooid voor RtP. Olympische Kampioenen schonken hun prijzengeld aan RtP en anderen verloten hun fiets of schaatspakken. Anderen organiseren een sportwedstrijd om dit doel te ondersteunen.
Right to Play heeft al aangegeven onze fietstocht tot hun grootste evenement van 2008 te willen bombarderen.

Het Bestuur van de voetbalverenigng Vios uit Vaassen, waar ik werkzaam ben als masseur/verzorger, stelde de entreegelden van een gespeelde oefenwedstrijd van Jong RKC en Hartlepool United, zijnde een bedrag van 394,-- Euro ter beschikking aan Right to Play.
 
VERTREK
Het vertrek is gepland op zondag 13 april 2008 na een persconferentie vanuit het Olympisch Stadion
De route voert ons vanuit  Amsterdam, Nunspeet richting Berlijn, Polen, Litouwen, Letland, naar Moskou om vervolgens evenwijdig aan de Trans Siberische Spoorlijn de weg naar Irkoetsk aan het Baikal Meer te volgen.
Vanuit Ulan Ude zakken we af door de Gobiwoestijn van Mongolie om daarna aan de Chinese grens te komen. Vandaar uit is het nog enige honderden kilometers naar Peking.

Zondag 13 april 2008 zullen we rond 17.00 uur aankomen bij Sport en Recreatiecentrum De Brake aan de Oosteinderweg te Nunspeet.
Alhier zullen we de nacht doorbrengen.
Maandag 14 april 2008 vertrekken we rond 08.30 uur –09.00 uur vanaf de Brake richting Bad Bentheim in Duitsland.

De 12.000 km willen we afleggen in 100 fietsdagen van gemiddeld 120 km per dag.
De rest van de dagen tot 6 augustus 2008 zullen rustdagen zijn.
6 augustus is de dag dat we in Peking aan willen komen bij het Olympisch Stadion en ontvangen zullen worden door Koss in het Holland Heineken House.
13 Augustus komen we weer terug op Schiphol
.
We willen proberen zo veel mogelijk onderdak te krijgen via de politie instanties in het buitenland
Dit zal niet altijd lukken dus we verwachten dat we veel zullen moeten kamperen op campings maar ook in de wildernis van Siberie en in de Gobiwoestijn van Mongolie. .

MEDIA
We krijgen veel media aandacht door de lokale weekbladen, de landelijke dagbladen, serieuze magazines, radio. Ook in radioprogramma’s zijn we al te beluisteren geweest.
Hoorde pas dat er in Nieuw Zeeland al over ons werd gesproken.
In alle landen waar we door heen trekken krijgen we Media aandacht.
Wij stonden bij de Wieler6daagse van Amsterdam en Rotterdam. Wij staan/ stonden op de Vakantiebeurs in de Rai.
 
Wij hopen dan ook op veel sponsoring. Lokaal via particulieren maar ook grote bedrijven die hun sponsornaam aan onze tocht willen verlenen.
Uw naam op onze website maar ook op onze volgwagen.   
Wilt U meer weten over onze interessante sponsoractiviteiten dan kunt U met Uw vragen altijd terecht bij ondergetekende. 

U kunt ons ook vinden op
www.bike2play.nl
Op onze site vindt U alles van de deelnemers aan de tocht, de route, de sponsoring en overige activiteiten.  
www.righttoplay.nl
Op deze site vindt U alles over het goede doel Right to Play van Johan Olav Koss.
 
Zij die een bijdrage willen leveren kunnen dat doen door een bedrag over te maken op rekening van BIKE2PlAY. Giro rekening 3327 338 te Hoogezand of via onze website rechtstreeks naar Right to Play.

Ik beveel het U van harte aan.

Met vriendelijke groeten,
Jullie clublid Roel Wiersema
tel. 0341-251766 of 06-20988893 

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...