TC De Volharding Nunspeet

Heren toerfietsen

TC De Volharding heeft een grote groep actieve toerfietsers, die in het zomerseizoen met de racefiets op de weg fietsen. Een gedeelte fietst ook in het winterseizoen in het bos op de MTB en/of Crossfiets, om zo buiten het toerfietsseizoen de conditie op peil te houden.

Seizoensopbouw
Het toerfietsseizoen begint in maart en duurt t/m september. Het seizoen wordt afgetrapt met een gezamenlijke openingsrit en afgerond met een sluitingsrit om zo officieel het seizoen te openen en te sluiten. Altijd is er een koffiestop halverwege, met natuurlijk het gebruikelijke appelgebak erbij (wel snel opeten en -drinken anders zit je alleen op het terras ).

Aansluitend op de openingsrit zijn er drie opbouwdagen op zaterdag, als voorbereiding op het nieuwe toerseizoen. De nadruk ligt op de verbetering van het duurvermogen. De lengte van de trainingsritten wordt daarom iedere week verder uitgebreid.


Trainingsavonden en -groepen

De clubavonden beginnen in de eerste week van april en zijn op de maandag en woensdag. Op maandag wordt er gestart in 4 groepen. Op de woensdag - afhankelijk van de deelname en samenstelling - in 1 of 2 groepen.

Deze 4 groepen bieden ieder de gelegenheid een groep te kiezen welke aansluit bij de gewenste trainingsintensiteit. De 4 groepen worden aangeduid met Sport, Fun, Triple en Active, waarbij in de sportgroep de trainingsintervallen het sterkst wisselen en met de hoogste gemiddelde snelheid wordt gereden. In de Active ligt de gemiddelde snelheid het laagste en wordt veel constanter gereden. En de Fun- en de Triplegroep liggen hier qua niveau tussenin.

De starttijden van de trainingsgroepen zijn: Sport om 18.30 uur, de Fun, Triple en Active vertrekken 5 minuten later, om 18.35 uur. Startpunt is zoals altijd het Transferium aan de Plesmanlaan.

Op de donderdagavonden is er tijdens het seizoen ook een speciale dames racegroep. Natuurlijk zijn de dames ook van harte welkom op de maandag- en woensdagavond.

De deelname op de woensdagavonden is vaak wat minder, waardoor er af en toe slechts in 1 groep wordt gestart. Dit blijkt soms lastig en is alleen tot een succes te brengen, indien er voldoende discipline wordt betracht, vanwege de grotere onderlinge krachtsverschillen binnen zo'n groep.


Toertochten

De tweede zaterdag van april organiseert TC De Volharding haar eigen Schwalbe Lentetocht. Dit is een vrije toertocht (VTT) over de Veluwe met als maximale afstand 125 km. Enig geaccidenteerd terrein ontbreekt niet, getuige het feit dat deze tocht is opgenomen in de reeks tochten die meetellen voor het 'Brevet des Cyclistes' (voor meer info over dit brevet klik hier)
Er is sinds 2007 ook een mountainbikeroute van 30 en 40km aan dit evenement toegevoegd.


Fietsen op zaterdagochtend en -middag

Vrijwel elke zaterdag wordt er wel gefietst door TC-leden. Door veel leden wordt deelgenomen aan toertochten die georganiseerd worden door andere verenigingen, welke vermeld staan in het Toerfietsevenementen Programma (TEP) van de NFTU. Dit wordt niet georganiseerd door de vereniging, maar is een initiatief van de leden zelf, en wordt vaak afgesproken tijdens de woensdagavondtocht of via last minute afspraak telefonisch op de vrijdagavond voorafgaande aan de tocht.

Het Forum leent zich bij uitstek voor het maken van dit soort afspraken! Maak hier gebruik van, zodat ook nieuwe leden zich gemakkelijker aan kunnen sluiten.


Club 2-daagse

In de maand juni wordt de Toer 2-daagse georganiseerd. Hiervoor wordt door de Clubweekend-commissie een interessante locatie in binnen- of buitenland uitgezocht. Tegen een zeer scherp tarief kun je hieraan deelnemen, waarvoor reis en verblijf tot in de puntjes zijn geregeld.


Dus zo zie je, voor wie wil fietsen zijn er mogelijkheden voldoende bij TC De Volharding.

Houd je aan de regels

Voor alle ritten geldt dat de verkeersregels moeten worden gerespecteerd om zo plezierig op pad te zijn en gezond weer thuis te komen.

En tot slot: laat de minder vleiende naam "Tricot-tuig" niet van toepassing zijn op de toerfietsers van TC De Volharding.

Voor meer informatie over het toerfietsen kun je terecht bij de Toerfiets-coördinator. Veel fietsplezier toegewenst met TC De Volharding.

Coördinator Toerfietsen
E-mail:

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...