TC De Volharding Nunspeet

Nieuws

Nieuwsbrief: Maatregelen ongeluk trainingsavond
   (18-07-2017)

De meeste racefietsers hebben het al meegekregen maar voor wie het niet weet op maandag 19 juni zijn we betrokken geweest bij een ernstig ongeluk op de Elspeterweg. Daarbij zijn zwaargewonden gevallen, Robert Jan Bouw, net opnieuw vader geworden, loopt al weken thuis en meldt gisteren op Facebook:

Mevrouw Bongers, de andere betrokkene, is met een gebroken hand en een zware hersenschudding, de politie spreekt van hersenletsel, aan het revalideren. Dat kan lang duren weet ik uit ervaring. Ik wil me niet bezighouden met de oorzaak en de schuld, dat doet de politie tijdens het verhoren van de betrokken clubleden. We zijn er bij betrokken en hadden het allemaal graag willen voorkomen.

De week na het ongeluk heb ik bij de start van de maandagavond training een emotioneel verhaal gehouden. Toch wordt daar nog de groepsgrootte van 14 deelnemers ter discussie gesteld en ontstaat de indruk dat we gewoon doorgaan omdat we er niets aan kunnen doen.

Als we ongelukken willen voorkomen moeten we wel wat doen. We kunnen niet doorgaan alsof er niets gebeurd is.
met elkaar houden en anticiperen op elkaar. Iedere verkeersdeelnemer wil veilig thuiskomen. We hebben als toerclub afspraken opgesteld over hoe we willen fietsen, rekening houdend met sociaal, plezier en veiligheid. Deze afspraken zijn uitvoerig met elkaar besproken en hierover is ook diverse malen geschreven en over besproken.
 • Een trainingsgroep mag niet groter zijn dan 14 deelnemers.
  • Wil je aansluiten bij een andere groep? Overleg dat dan vooraf!
  • Wordt de groep groter dan 14 deelnemers dan moet er gesplitst worden!
  • Je kunt op een afstand van minstens 100 meter (2 vrachtwagens ruimte) volgen
  • In de praktijk is het handiger om dan een andere route te kiezen
 • Voor de groep vertrekt afspreken hoe er gereden wordt en waarheen
 • Elkaar duidelijke aanwijzingen geven, met woord en gebaar
 • Onderweg je houden aan de groepsafspraken en op elkaar letten
 • Aan het einde bespreken of de groep sportief, veilig en sociaal op weg is geweest
De wegkapiteins zijn opgeleid om in bovenstaande punten het voortouw te nemen en te checken of het materiaal goed op orde is. Elk lid dat vindt dat deze regels niet voor hem of haar van toepassing zijn mag zich bij het bestuur melden.

Arjaan Griffioen
Voorzitter TC De Volharding
0620 54 88 22
voorzitter@tcdevolharding.nl

 

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: WINNEN en WINNEN
   (17-07-2017)


Anna van der Breggen heeft voor de tweede keer de grootste wielerronde voor dames, de Giro Donna, gewonnen. Tijdens deze 10 daagse etappekoers had ze al in de tweede etappe de roze leiderstrui te pakken en die stond ze in de acht etappes daarna niet meer af..

En dan de prestatie van Bouke Mollema, hij wist op zondag 16 juli op indrukwekkende wijze de 15de touretappe te winnen. Na een solo van bijna 30 km, kwam hij als eerste over de finish in Le Puy-en-Velay.

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Jubileum op zaterdag 26 augustus
   (16-07-2017)

Er is al eerder over geschreven, op 26 augustus bestaat TC De Volharding 30 jaar. Er is inmiddels een mooi programma opgezet. Staat het jubileum al in jouw agenda?

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Fiets met 8.000 vrouwen (wereldwijd) op dezelfde dag
   (16-07-2017)


Om het vrouwenfietsen te stimuleren, is de Rapha Women’s 100 opgezet. Op een bepaalde datum zijn er wereldwijd toertochten van 100 km, voor vrouwen. Op 23 juli organiseert Kim Bruining een Rapha Women’s 100 vanuit Nunspeet. Hoe gaaf is dat! De start is om 9.30 uur bij NH Sparrenhorst aan de Eperweg 46. Er zijn 2 snelheidsgroepen, één van 22/23 km gemiddeld en één van 30 km gemiddeld.
Op de site van Kim vind je alle informatie over deze tocht en vind je tevens de link om je aan te melden (vooraf aanmelden is verplicht).

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: NTFU Fietsvrouwen fietst mee met TC De Volharding
   (16-07-2017)


Fietsvrouwen redactrice Kim Bruining fietste op donderdagavond 6 juli mee tijdens de wekelijkse trainingsavond van de dames race. Ze was benieuwd naar de ervaringen van de leden en kon al fietsende met diverse leden spreken. Een mooie PR gelegenheid voor onze vereniging, ook om enkele activiteiten zoals de Veluwse Ladies Ride onder de aandacht te brengen. Zodra het artikel geplaatst is, zullen we de link via de bestaande communicatiekanalen delen met de leden.

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Dank aan vrijwilligers
   (16-07-2017)

Een vereniging kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Daarom zijn we blij met de inzet van de vele vrijwilligers die binnen onze vereniging actief zijn. In deze Nieuwsbrief willen we drie vrijwilligers bedanken voor hun inzet: Bertie Duits, Martie Verhoef en Gerlien Hofman.

Bertie Duits en aanvraag vergunningen voor de veldtoertochten
Dat een veldtoertocht (VTT) plaats vindt, lijkt wellicht een heel gewone en vanzelfsprekende zaak. Maar niets is minder waar. In voorbereiding op en tijdens de VTT zijn zo’n 100 vrijwilligers actief. Als vereniging mogen we blij zijn met de inzet van al onze vrijwilligers waarvan we één taak willen toelichten: de aanvraag van de vergunning voor de VTT. Bertie Duits heeft dit jaren voor de vereniging verzorgd en namens het bestuur willen we Bertie danken voor zijn trouwe en secure inzet.
Het aanvragen van een vergunning lijkt een formaliteit, door een formuliertje in te leveren bij de Gemeente. Maar het is breder en vooral, leuker dan alleen maar een formaliteit. Uiteraard is het invullen van een formulier voor de Gemeente een onderdeel maar er is meer. Zo zijn er contacten met de BOA’s, contacten met instantie als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Routes controleren en beoordelen of ze overeen komen met de grondgebieden. Opstellen van een calamiteitenplan en het bespreken met de toerleider en MTB coördinator. Kortom, een afwisselende en mooie taak, waar duizenden deelnemers dankbaar gebruik van maken tijdens de VTT.
Op dit moment is de taak (even) teruggeven aan het bestuur. Maar, het spreekt voor zich dat niet alle vrijwilligerstaken door de bestuursleden zelf kunnen worden uitgevoerd. Zoals meerdere taken, is ook deze taak gedelegeerd aan een lid, die geen deel uitmaakt van het bestuur.
Daarom zoeken wij een nieuwe vrijwilliger die in deze taak een uitdaging ziet en daarmee de vereniging en het bestuur van dienst wil zijn. Interesse? Neem dan contact op met de MTB coördinator of secretaris.

Martie Verhoef en de Ledenadministratie
De ledenadministratie valt onder het secretariaat maar is, net als het aanvragen van vergunning, al sinds jaren gedelegeerd aan een vrijwilliger die geen deel uitmaakt van het bestuur. De afgelopen tien jaren heeft Martie Verhoef de Ledenadministratie onder haar hoede gehad: tot volle tevredenheid van het bestuur. Het bestuur wil Martie dan ook hartelijk danken voor haar positieve inzet voor de vereniging.
Martie heeft de overgang van de oude papieren werkwijze naar de digitale werkwijze in goede banen geleid en had haar administratie goed op orde en onder controle. Enkele maanden geleden heeft Martie te kennen gegeven dat zij haar taak wil beëindigen.
Ledenadministratie (voorlopig) naar Secretaris: we zitten momenteel midden in de overgangsperiode dat de ledenadministratie terug verhuisd naar de secretaris. Het bestuur zal bekijken of deze overgang definitief is of dat de taak van Ledenadministratie weer wordt gedelegeerd naar een vrijwilliger die niet deel uitmaakt van het bestuur.
Als alles rond is, zal de informatie op de site en in het Toernieuws worden aangepast. Maar, vanaf dit moment geldt reeds dat de werkzaamheden worden opgepakt en afgehandeld door de Secretaris.

Gerlien Hofman en verspreiding van ons clubblad Toernieuws
Drie maal per jaar valt ons clubblad Toernieuws op de mat. Hier gaat heel wat werk aan vooraf, denk aan het inleveren van copy door de leden, het redactionele oog, de opmaak van het clubblad door Haverkamp Ontwerp & Reclame en het drukken van het clubblad. Gerlien Hofman zorgt al ruim twee jaar voor verspreiding van de clubbladen naar de vele bezorgers, die het blad bij elk clublid bezorgen. Deze gehele keten verloopt uitermate soepel. Gerlien heeft onlangs aangegeven haar taak uit handen te geven. Bij deze wil het bestuur Gerlien hartelijk danken voor haar tomeloze en enthousiaste inzet en de waardering geven voor haar vrijwillige bijdrage aan onze vereniging.

Voor deze coördinerende taak zoeken wij

een nieuwe vrijwilliger

. Interesse? Neem dan contact op met het bestuurslid PR & Communicatie.

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: ’t Jeugdhonk
   (16-07-2017)


In verband met het slechte weer op 22 juni hebben we de laatste van de 3 wedstrijden van de jeugdcompetitie 2017 verschoven naar 29 juni. Er werd goed gestreden tijdens de wedstrijd, maar ook op het behendigheidsparcours. De punten zijn geteld en de bekers zijn inmiddels besteld. De uitreiking van de prijzen gebeurt op de laatste trainingsavond van deze zomer op donderdagavond 31 augustus.

De zomervakantie is begonnen en we fietsen gewoon door op de donderdagavonden of er moeten niet genoeg deelnemers of begeleiders zijn. Dit laten we weten via de mtbjeugdapp. meld je aan bij de app op jeugd@tcdevolharding.nl

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Inleveren copy tm 12 augustus
   (15-07-2017)

Wil jij ook informatie delen via de online nieuwsbrief. Stuur dan uiterlijk 12 augustus je tekst (foto erbij is ook leuk) naar . Alvast bedankt!

(Terug naar boven)


Lief en leed: Gouden huwelijk van Jan en Bep Bouw
   (07-07-2017)

Jan Bouw en zijn Bep zijn vandaag 50 jaar getrouwd!
Dat is natuurlijk een prachtige belevenis en wij willen hen dan ook van harte feliciteren met het behalen van deze prachtige mijlpaal.
Voor de clubleden die denken dat Jan alleen met zijn fiets getrouwd is blijkt nu dat hij al 50 jaar veel aandacht heeft voor zijn Bep want ze zijn heel gelukkig samen.
Willen jullie hen feliciteren dan kun je de reactie achterlaten.

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Lief en leed: Ongeval maandagavond training (Update)
   (21-06-2017)

Aan het einde van de training van groep 1 en 2 is er maandagavond een ongeluk gebeurd. Door een onverwachte situatie zijn Robert Jan Bouw en Henrik Drost in aanrijding gekomen met een tegemoet komende bromfietser. Robert Jan is per ambulance naar het St Jansdal gebracht en daar bleek dat hij stevig verwond is geraakt. Een scheurtje in het bekken, inwendige beschadigingen, een wond in zijn buik en een gekneusde schouder. Herik kwam er wat beter vanaf, hoewel hij zijn schouder opnieuw stevig heeft geraakt en nog wat schaafwonden. De verwondingen van de mevrouw op de bromfiets zijn ernstig, ze heeft haar hand gebroken en er wordt gesproken van hersenletsel. Inmiddels is ze thuis aan het revalideren.

Wij wensen alle gewonden veel sterkte bij de genezing van de verwondingen!

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...