TC De Volharding Nunspeet

Nieuws

Nieuwsbrief: Inschrijving toer-2-daagse is geopend
   (14-02-2019)

Via de website kun je je nu inschrijven voor de Toer2Daagse op 14 en 15 juni. 
De toercommissie heeft een bijzonder mooie locatie gevonden in de Achterhoek; dit jaar gaan we naar Eibergen.

Doordat er gewerkt wordt aan een nieuwe website was het even onzeker hoe de inschrijving plaats moest vinden, maar voorlopig doen we dat nog even via de oude site. Inloggen in vereist.

Namens de toercommissie, Piet, Fred, Bart, Aleida en Betty

(Terug naar boven)


Nieuws: Inschrijving voor Toer2Daagse is geopend
   (14-02-2019)

Via de evenementenkalender kun je je nu inschrijven voor de Toer2Daagse. 
De toercommissie heeft een bijzonder mooie locatie gevonden in de Achterhoek; dit jaar gaan we naar Eibergen.

Doordat er gewerkt wordt aan een nieuwe website was het even onzeker hoe de inschrijving plaats moest vinden, maar voorlopig doen we dat nog even via de oude site. Klik hier om je aan te melden.

(Terug naar boven)


Lief en leed: Piet Keijzer naar ziekenhuis
   (14-02-2019)

Op zijn wekelijkse woensdagmiddag ATB toertocht is Piet lelijk ten val gekomen.

Hij kwam zo ongelukkig op zijn hoofd terecht dat hij gelijk wel in de gaten had dat dit niet goed was. Hij vroeg dan ook om 112 te bellen voor een ambulance.
Dit gaf nog wel de nodige problemen (in het bos) alvorens de ambulance er was.
Uiteindelijk is hij naar het St. Jansdal in Harderwijk vervoerd en door de scan geweest. Men constateerde daar een instabiele breuk in de 2e nekwervel die men liever in Zwolle liet opereren.

Piet is op woensdagavond naar Zwolle vervoerd waar men 's nachts Piet heeft geopereerd en met schroeven de instabiele breuk heeft vastgezet. Momenteel is er nog geen zicht op hoelang het verblijf daar is.
We wensen Piet in ieder geval van Harte Beterschap en een voorspoedig herstel.

Lief & Leed Rolf Wissink

Update: Donderdag 14 februari
Donderdagmiddag is een Ct-scan gemaakt. Deze laat zien dat de 2e wervel goed terug- en vastgezet is.
Piet is weer overgeplaatst naar het St. Jansdal ziekenhuis. Hoelang daar het verblijf zal zijn is nog onbekend.
Over 4 tot 6 weken een nieuwe scan, voorlopig blijft de nekkraag nog om.

Update: Zondag 17 februari
Gisteren zijn bij Piet de snoeren etc. verwijderd  en vandaag al weer trap gelopen.
De verwachting is dat Piet begin deze week (misschien) al weer naar huis mag.
De nekkraag blijft in ieder geval tot 28 maart om, dan zal met een Ct-scan bekeken worden hoe het herstel gevorderd is.

 

 

 

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Bestuurswisselingen
   (14-02-2019)

Beste clubleden,
Bij elke Algemene Leden Vergadering zijn er bestuurswisselingen, zo zijn er dit jaar drie aftredende bestuursleden.

Toer bestuurslid Eric Platte stelt zich niet herkiesbaar, ondanks dat hij niet zo lang bezig is kijkt hij anders naar de invulling van de bestuursfunctie. Wij vinden het jammer dat we geen continuïteit in het besturen van de toeractiviteiten hebben kunnen realiseren. Het mooie is dat Hendrik van de Ridder zich beschikbaar stelt om zijn taak over te nemen. Met zijn taak als leraar in de huidige maatschappij hebben wij er alle vertrouwen in dat hij er iets moois van kan maken.

Secretaris Wim Verdouw kan door de werkdruk niet de tijd die hij aan het secretariaat wil besteden, langer waarmaken en kiest er voor om geen tweede periode in te gaan. Charlotte Wentzel is bereid om deze stevige taak op haar te nemen. Ze heeft al ervaring met bestuursfuncties en met de steun van Nelly de Kruijf als ledenadministratie gaat ze het zeker goed doen.

Gerrit Haverkamp is het gedreven bestuurslid voor de jeugd, door de drukte op zijn werk moest hij al een aantal maanden geleden gas terug nemen. Reden genoeg om geen tweede termijn aan te gaan. Positief is dat zijn dochter Ilse de taak graag wil overnemen. Zij doet al best veel voor de jeugd en het organiseren van leuke activiteiten voor groepen past ook heel goed in haar opleiding. Daarom zijn we heel blij om Ilse Haverkamp voor te stellen als nieuw bestuurslid jeugd.

In de loop van het jaar zit de periode van drie jaar voor Jeroen Bouw, bestuurslid MTB, er ook op. Er wordt gezocht naar een geschikte opvolger voor Jeroen, zodat de taken in de loop van dit jaar overgedragen kunnen worden.

Groet, Het Bestuur

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Schwalbe Veldtoertocht
   (13-02-2019)


Voorinschrijving loont
Net als de editie in november, heeft onze sponsor Schwalbe een bandenset naar keuze beschikbaar gesteld onder de voorinschrijvers. 
Jens uit Heerenveen was deze tocht de gelukkige en mocht een bon in ontvangst nemen van toerleider Eddie Smit van TC De Volharding.

Nieuwe uitdagingen op de Schwalbe Veldtoertocht
TC De Volharding introduceerde tijdens de Schwalbe Veldtoertocht op 2 februari iets nieuws. Op enkele delen van de route konden deelnemers namelijk kiezen uit Easy of Extreme tracks. Dit gaf de mogelijkheid om de route geschikt te maken voor iedere MTB’er.

Groet, Eddie Smit (toerleider Veldtoertochten)

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Openingstocht Race
   (13-02-2019)

Toer mee met de Openingstocht op zaterdag 2 maart 2019 / oftewel de “aftrap” aanvang van het wegseizoen op de racefiets.
Vertrek om 8:30 vanaf het Transferium. We gaan de mooie routes van 2016 rijden.

Er kan gekozen worden uit 60, 80 of 100 km (de  routes staan op de site onder het kopje GPS clubroutes). Afhankelijk van de opkomst zal/wordt er in verschillende groepen/afstanden gereden.
Het koffieadres is weer bij Restaurant Het Koetshuis Maarten van Rossumplein 2, 8171 EB Vaassen. Deze locatie is normaal vanaf 10 uur open, maar na overleg gaan ze voor ons wat eerder open, we kunnen er vanaf 9:30 uur terecht! De koffie met appelgebak wordt traditiegetrouw door de club betaald.

De openingsrit moet een ontspannen karakter hebben, zodat ook degenen die in de winder niet/bijna niet gefietst hebben aan kunnen haken. De routes zijn relatief vlak.

Laten we proberen om vooraan door te draaien: rijder linksvoor gaat naar voren en dan naar rechts zo ga je voor de rijder waar hij eerst naast reed, de linker rij schuift dan 1 positie naar voren, idem volgende/beurt. Voordeel is dat er niemand als 3 breed of zelfs met 4 breed langs de rij terugzakt naar achteren en je fietst/praat zo telkens met een ander.

Houd rekening met elkaar en maak er een mooie rit van met veel fietsplezier!
Met vriendelijke groet, Eric Platte ()

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Handen uit de mouwen tijdens de veldtoertochten in Nunspeet!
   (13-02-2019)


Als je Nunspeet binnenkomt, hangen de banners er al, welke aangeven dat er weer een fietstocht is in ons pittoreske dorpje. 
Bij iedereen begint het al te kriebelen en dan heb ik het niet over de deelnemers! Ook de vrijwilligers staan te popelen om deze dag tot een succes te maken.

Wat een supergoed gevoel geeft het als je al die honderden deelnemers ziet starten, ziet fietsen over onze mooie single tracks, ziet genieten van de mooie omgeving, hoort praten over al dit moois bij de verzorgingsposten en dan als kers op de taart ziet genieten van de erwtensoep of broodjes bal in de kantine!

Maar al dat moois moet ook gerealiseerd worden.
De single tracks moeten gecontroleerd worden, net als de omgeving.
De laptops en het wisselgeld moeten in order gemaakt worden om al deze fietsfanaten zo snel mogelijk in te schrijven en op de uitgepijlde routes te krijgen.
De borden moeten uitgezet worden, zodat iedereen veilig over de route kan.
De pijlen moeten opgehangen worden, zodat iedereen de route zonder moeite kan fietsen.
De verzorgingsposten moeten opgebouwd worden en voorzien van krachtvoer.
De fietsen moeten veilig geparkeerd kunnen worden, zodat al deze deelnemers moe maar zeer voldaan kunnen genieten van al het lekkers in de kantine.
Al dit lekkers moet ook nog even bij de supermarkt besteld worden en op tijd op de locatie zijn.

Wat je hier leest zijn de onderdelen van een goed draaiende machine. Deze machine draait al jaren op volle kracht en op dezelfde onderdelen, maar kan ook zeker wat extra, nieuwe onderdelen gebruiken!
WE ZIJN HARD OP ZOEK NAAR MENSEN OM ONS TEAM TE VERSTERKEN.

Vind je het leuk om samen met ons team, deze toertochten tot een groot succes te maken en wil je max 3 zaterdagen of dagdelen de handen uit de mouwen steken? Meld je dan nu aan!

Wat krijg je hier dan voor terug, voel ik je denken...
Ten eerste honderden tevreden deelnemers vanuit het hele land.
Vrijwilligersavond (1 x per jaar).
Gratis consumpties op de dagen wanneer je helpt.
Heel veel gezelligheid en plezier.

Aanmelden kan via  (Henk Prins of Therie Bruynes)

Namens alle deelnemers aan de toertochten in Nunspeet én de vrijwilligers van TCDV die al helpen bij de toertochten

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Naar de Bike MOTION Benelux
   (12-02-2019)

Dé fietsbeurs van de Benelux vindt plaats in Utrecht van 1-3 maart. En we hebben een nieuwtje …. TC De Volharding is aanwezig op deze beurs via een standruimte bij de NTFU.

Op deze beurs zullen we bekendheid geven aan de tochten die in 2019 plaatsvinden, namelijk de Lentetocht, De Veluwse Ladies Ride en de Rabo Veldtoertocht. Extra nadruk wordt gelegd op De Veluwse Ladies Ride op 18 mei, gezien het unieke karakter van deze tocht.

Ook naar de Bike MOTION Benelux? Koop dan hier je kaartje met korting: https://www.bikemotionbenelux.nl/ntfu

Groet, Het Bestuur

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: MTB-clubweekend
   (12-02-2019)


We kijken er alweer reikhalzend naar uit: het MTB-clubweekend van TC De Volharding. De datum is bekend en de omgeving is bekend. Het gaat om het weekend van 13 t/m 15 september.

We gaan wederom naar de Eifel in Duitsland en nu strijken we neer bij het plaatsje Monschau.
Inschrijving  kan vanaf 1 april via de website van TC De Volharding en sluit eind mei. Kijk voor meer informatie op de website.
Via de nieuwsbrief of via Facebook volgt komende maanden meer informatie.

Hartelijke groet, Commissie Mountainbike-weekend 2019
Groet, Jan van Brakel en Henk Hessel

(Terug naar boven)


Nieuwsbrief: Save The Date
   (12-02-2019)

De datum voor de Algemene Leden Vergadering staat natuurlijk al in ieders agenda, want die is al vermeld in de nieuwsbrief van december.
Binnenkort ontvangt ieder lid de officiële uitnodiging en de agenda om op 7 maart naar naar 
zalencentrum De Pineta te komen

 

Het Bestuur

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...