TC De Volharding Nunspeet

Verslag 1e MTB clinic heren

Helm riempjes los en voorover gaan staan, dat is de eerste opdracht van clubtrainers Tom de Klerk en Richard Bree bij de start van de mountainbikeclinic. Vandaag speciaal voor heren. Één helm valt op de grond, de rest van de ongeveer 20 deelnemers heeft de helm wel goed afgesteld. Natuurlijk volgt ook de controle of de wielen goed vastzitten en de remmen werken. Erg belangrijk, ik heb zelf meegemaakt dat iemand z'n voorwiel verloor bij een sprong over een verkeersdrempel. 3 tanden kwijt, gebroken neus, gekneusde kaak en het ergste: 2 weken alleen maar yoghurt. Controleren dus die wielen!

In rap tempo gaan we naar het trainingsveld. Bij het oprijden van het veld gaat de eerste al onderuit. Tikkertje op de fiets is de warming-up. Daarna het echte werk; springen over een balk, een kwestie van goede timing! “Til op dat voorwiel en laat het achterwiel gewoon volgen!” roept Richard. Er gaat weer iemand onderuit, geen blessure, wel een gebroken stuur. Na het springen leren Tom en Richard ons sturen. Ik hang als een motorrijder op de TT-baan naast m'n fiets. Fout, op een MTB verplaats je je gewicht naar de andere kant, dit moet ik nog veel oefenen! Tom en Richard laten ons een steile helling oprijden en een nog steilere afdalen.

Op de volgende locatie rijden we een helling op met traptreden, Tom en Richard geven aanwijzingen, het gaat steeds beter, ik fiets warempel een trap op en af! Daarna nog een oefening: rijden in mul zand. Er vallen er weer een paar, maar ook hier goede vorderingen!

Haal zelf ook meer uit je eigen MTB en geef je op voor de volgende clinic, iedereen kan meedoen!
Check de evenementenkalender op de website voor de data.

Tom en Richard bedankt! Tot de volgende clinic.

Groet van Eddie Smit

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...