TC De Volharding Nunspeet

Clubkampioenschap Mountainbiken voor de jeugd

Hieronder de wedstrijdverslagen. Voor alle uitslagen klik je hier

2e ronde jeugdkampioenschap MTB 2009

Donderdag 14 mei was het al weer zo ver: de 2e ronde van de clubkampioenschappen voor de jeugd. Maar liefst 36 jeugdleden waren naar het Zandenbos gekomen om mee te strijden. Anton en Gert hadden het rondje weer uitgezet en dat was best pittig. Door de droogte waren de mulle stukken extra zwaar en er moest dus keihard worden gewerkt! Gelukkig waren er deze editie geen serieuze valpartijen en uitvallers.

Wel waren een paar kinderen het niet helemaal eens met de indeling in de niveaugroepen. Nou, daar moeten we dan nog maar eens goed naar kijken. Want het is natuurlijk wel zo dat je de clubkampioenschappen moet fietsen in de niveaugroep waar je thuishoort. Want daardoor hebben veel meer leden een kans om te winnen en we zien daardoor dat ook vrijwel iedereen keihard meestrijdt om een goede plaats. En daar gaat het om! De wedstrijdindeling in niveaugroepen zullen we dus vasthouden, maar we kijken nog even of iedereen in de goede groep zit.

Kijk snel in bijgaand bestand voor de uitslagen.


De kop is eraf: 1e ronde jeugdkampioenschap MTB 2009Strijd

Nou, dat was donderdag 16 april een mooie start van de clubkampioenschappen. Er waren maar liefst 45 leden aanwezig. Allemaal lekker mee gedaan aan de clubkampioenschappen. Dit jaar voor het eerst in je eigen niveaugroep zodat veel meer jeugdleden een kans hebben om in de prijzen te vallen. Jongens en meisjes door elkaar heen, waarbij blijkt dat sommige meisjes veel harder fietsen dan sommige jongens! Of het klassement voor jongens en meisjes nog gescheiden wordt, is een vraag waar nog over wordt nagedacht. En de afstand een stukje korter zodat je jezelf niet helemaal suf hoeft te fietsen.  Door een paar valpartijen was het alleen niet voor iedereen leuk. Gelukkig geen grote verwondingen, mede dankzij de verplichte helm op je hoofd. En die helm die stuk is kan gewoon bij de Strijdverzekering van onze club worden gedeclareerd! Bijgaand zie je de uitslagen van de 1e ronde. Door de valpartijen niet voor iedereen een goede uitslag. Maar niet getreurd, er komen nog 2 rondes aan en dus genoeg kans om bovenaan te eindigen. De volgende ronde staat gepland op donderdag 14 mei.
Wedstrijdleiding Anton en Gert weer bedankt. En Anton natuurlijk bedankt voor zijn sponsorbijdrage aan die hele mooie nieuwe stuurbordjes die iedereen heeft gekregen.

Fotoalbum

 

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...