TC De Volharding Nunspeet

Schwalbe Lentetocht voor toerfietsers en mountainbikers

De tweede zaterdag van april kunnen zowel racefietsers als mountainbikers mooie en interessante kilometers maken in de wijde omgeving van Nunspeet. TC De Volharding organiseert dan de Schwalbe Lentetocht.

Vrije toertocht
Iedere tweede zaterdag van april organiseert TC De Volharding de mooie en gevarieerde Schwalbe Lentetocht. Dit is een vrije toertocht (VTT) over de Veluwe, waarbij gekozen kan worden uit afstanden van 75, 90 en 130 km. Enig geaccidenteerd terrein ontbreekt niet in deze gevarieerde, uitdagende tocht. Koffie en appelgebak is verkrijgbaar voor eigen rekening bij een café op de route (de restauranthouder werkt met een bonnensysteem en vraagt gepast te betalen of met PIN af te rekenen). Ook is er op de routes een verzorgingspost waar gratis een drankje en een versnapering wordt uitgereikt aan alle deelnemers.

Veldtoertocht
De mountainbikeroutes zijn 30, 40 en 60 km.  De routes zijn verrassend anders dan de mountainbiketochten van november en februari.
Met dank aan de natuurbeheerders van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Gemeente Nunspeet en Willemsbos is het een schitterend, landschappelijk zeer afwisselend parcours, dat het nodige van de deelnemers zal vergen.
Er is één verzorgingspost. De 60 km passeert hier 2 keer. Onze enthousiaste vrijwilligers reiken hier drankjes en versnaperingen uit. Even een snel oplaadmomentje om uw tocht daarna weer vol energie voort te zetten! 

Op de 30 km-route kan de jeugd van ca. 8 tot 15 jaar als groep starten onder begeleiding van enkele ervaren clubleden. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Deze groep vertrekt om half tien vanaf de startlocatie.

Bij de inschrijving kun je gebruik maken van Scan & Go

Starttijden:
Voor toerfietsers 75 km starttijd 8:30-10.30 uur.
Voor toerfietsers 90 km starttijd 8:30-10.30 uur.
Voor toerfietsers 130 km starttijd 8:00-9:30 uur.
Voor mountainbikers van de 30, 40 en 60 km starttijd 8:30-10:30 uur.

Bereikbaarheid en kosten
De route naar de startlocatie aan de Electraweg 5 te Nunspeet, wordt duidelijk aangegeven, zowel vanaf de snelweg als de andere invalswegen. Er is ruime parkeergelegenheid, maar je kunt ook met de trein komen. Er is douchegelegenheid aanwezig, zodat je dus fris weer naar huis kunt. De kosten zijn 6 euro en je krijgt 2 euro korting als je lid bent van NTFU of KNWU. Voor jeugd tot en met 15 jaar is deelname zelfs gratis.

Graag tot ziens in Nunspeet!

GPS-Tracks
De routes van de veldtoertochten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Gemeente Nunspeet en Willemsbos. Hoewel op de meeste plekken gewoon gefietst mag worden, willen we je namens de natuurbeheerders vragen deze routes niet actief via internet te verspreiden.

Selecteer een routegroep
:
0-0 van 0 regel(s)
Pagina van 1
Naam Subtitel Afstand (km) Startplaats 
-- Geen vermeldingen --
0-0 van 0 regel(s)
Pagina van 1

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...