TC De Volharding Nunspeet

Activiteitenoverzicht

Het activiteitenoverzicht is als volgt ingedeeld:

 • De eigen activiteiten van TC De Volharding staan onder het kopje TC-(Jeugd)Activiteiten.
 • Onder MTB-kalender staan diverse nationale en internationale evenementen voor mountainbikers (met inbreng van de leden).
 • Onder Toer-kalender vind je nationale en internationale evenementen voor racefietsers (met inbreng van de leden).
 • In de maandkalender vind je nog meer activiteiten, zoals alle trainingsritten, spinningtraining en alle Volharding-toertochten (de eerstvolgende staat altijd op de voorpagina), etc.

Evenementen kunnen zijn: Toertochten, marathons, beurzen, clinics, etc.
Staat een evenement er niet bij dat volgens jou zeker de moeite waard is, geef dit dan door aan de webmaster of iemand van de betreffende commissie. 
Je kunt natuurlijk ook het forum gebruiken om zelf evenementen onder de aandacht te brengen en reacties te geven.

TC Activiteiten Senioren

BegindatumNaamLocatieAanvangOmschrijvingDeelname
26-08-2017
30-jarig jubileum evenement
Het Vennendal09:00

Beste Clubleden,

Het is bijna zover! Op 26 augustus vieren we het 30-jarig jubileum van TC De Volharding. En hoe kun je dat beter vieren dan door te fietsen! Uiteraard voorzien van feestelijke traktaties en vertier.

Programma Villa Vennendal:
De hele dag kan er deelgenomen worden aan diverse fietstochten. Zowel voor de MTB als voor de race. Vanaf 09.00 uur zijn jullie van harte welkom bij Villa Vennendal. Tussen het fietsen door is er gezelligheid bij het Vennendal, waarbij wij uiteraard ook aan de inwendige mens hebben gedacht:

 • Koffie (limonade) met appelgebak is beschikbaar tussen 10:30 – 12:00 uur
 • De lunch is beschikbaar tussen 12:30 – 14:30 uur
 • Vanaf 15:00 uur is er een snack met een drankje, we sluiten om 17:00 uur.

Er is muziek, voor de jeugd is er een leuk spel, er kunnen fietsen uitgeprobeerd worden en aan het eind van de dag wordt een spectaculaire show gegeven.

De gezellige dag bijwonen?
Als je deze gezellige dag wilt bijwonen, willen wij je verzoeken om je aan te melden via de website.
Zo kunnen wij een inschatting doorgeven aan Villa Vennendal i.v.m. de catering. Ook als je niet wilt fietsen of het slecht weer is, je bent van harte welkom. Meld je ook dan even aan via de website.

Op de dag zelf vragen we ieder lid of hij of zij gebruik wil maken van de koffie met appelgebak, de pasta lunch en / of de afsluitende snacks zodat Villa Vennendal een exact aantal ontvangt.

Er zijn natuurlijk geen kosten verbonden aan dit feest voor de leden.

Wij hopen op een groot aantal aanwezigen en een gezellige dag.

Graag tot dan!

Het promoteam van TC De Volharding

Adrie Smit
Cora van Leeuwen
Henk Prins
Therie Bruijnes
Arjaan Griffioen


(99)
02-09-2017
7e editie Gelre Ziekenhuizen Fietstocht
Apeldoorn08:00

Bent u er bij op 2 september? Het is hartje zomervakantie en vlak ná de vakantie is het al zover. Dan kunt u uw fietshart weer ophalen bij alweer de 7e editie van de Gelre ziekenhuizen fietstocht.
De Gelre ziekenhuizen fietstocht, die fietst u voor uzelf én het goede doel... want álle opbrengsten gaan naar UNICEF en Kids College Apeldoorn.
Voorinschrijving mogelijk!

Starttijden

U kunt uw fietstocht starten vanaf 8.00 uur bij Gelre Apeldoorn, Albert Schweitzerlaan 31. Komt u met de auto? Dan kunt u gratis uw auto parkeren op het personeelsparkeerterrein van Gelre ziekenhuizen.

Starttijden per tocht *

 • Deelnemers Toertocht 110 km start tot 09.00 uur
 • Deelnemers Toertocht 70 km start tot 10.00 uur
 • Deelnemers Toertocht 40 km start tot 10.30 uur
 • Deelnemers MTB-tocht 80 km start tot 09.00 uur
 • Deelnemers MTB-tocht 50 km start tot 09.30 uur
 • Deelnemers MTB-tocht 30 km start tot 10.00 uur
 
09-09-2017Sluitingstocht MTB-zomerseizoenTransferium09:00  
22-09-2017
MTB-Clubweekend
Winterberg - Neuastenberg07:00

Dit jaar is Winterberg de bestemming van het mountainbike-clubweekend. We zullen verblijven in het Sportheim van de DJH Winterberg.
Winterberg zal ongetwijfeld bij velen bekend zijn, zowel door eerdere clubweekenden als wel door skitripjes. Reisafstand is ca. 320km en 3½ uur rijden vanaf Nunspeet. 
De jeugdherberg "Sportheim Neuastenberg" is exclusief voor ons gereserveerd. Dan moeten we wel minimaal met 50 personen afreizen naar het Sauerland, maar met zo'n mooie locatie wil iedereen toch mee?

Planning en Kosten
Dit jaar hebben we er voor gekozen om de uitvoering rondom het weekend erg basic te houden. Winterberg is een stad welke erg gericht is op het toerisme en daarom voorzien is van vele eet- en drinkgelegenheden. Hier zal ongetwijfeld iedereen zijn favoriete plek kunnen vinden in deze drie dagen. Daarom dit jaar geen georganiseerd diner op vrijdagavond, maar is een ieder vrij te gaan en staan waar hij of zij wil.
Ontbijten doen we uiteraard gezellig samen in de Jugendherberge. Overigens is er eventueel wel gelegenheid tot het nuttigen van het avondeten in de jeugdherberg.

De kosten voor deelname, voor de 2-daagse deelnemers, is gesteld op € 60,00 per persoon. De 3-daagse deelnemers betalen € 70,00 per persoon.
We hebben 60 bedden gereserveerd in 1-, 3- en 4-persoonskamers. Op 28 april sluit de inschrijving, vóór 1 mei moeten de definitieve aantallen namelijk doorgegeven worden aan de Jugendherberge.
Dus wil je mee, wacht dan niet te lang.DJH Winterberg

Faciltiteiten en mogelijkheden
Voor de freeriders en downhillers onder ons is er het Bikepark Winterberg.
Het bikepark in Winterberg is te vinden bij de bobsleebaan op de ‘belevenisberg’ Kappe. Wanneer je één van de negen parcoursen (totaal 10 km) hebt afgewerkt, kun je door middel van de stoeltjeslift weer omhoog. De parcoursen zijn voorzien van sprongen, snelle bochten en andere soorten obstakels. Er zijn eenvoudige afdalingen (Continental Track), en zware routes (IXS Downhill).

Wil je het eenvoudiger houden dan is er het Trailpark Winterberg.
Het trailpark bestaat uit 60 kilometer (20 km singletrails) aan routes die allemaal beginnen op de parkeerplaats Am Bremberg tegenover het Bikepark. De zeven routes zijn vrij toegankelijk en variëren in niveau. Er zijn routes die prima geschikt zijn voor gezinnen, maar ook trajecten die meer vaardigheden vereisen. Het pluspunt van een trailpark is dat de routes afwisselender zijn dan cross-country-routes, maar gemakkelijker dan die in een bikepark. Alle routes zijn duidelijk gemarkeerd, variërend van gemakkelijk tot moeilijk.

Cross-country mountainbikeroutes Winterberg
Net als de routes van het Trailpark starten deze routes ook op de Am Bremberg parkeerplaats. De routes variëren in lengte van 27 kilometer (480 hm) tot 73 kilometer (2000 hm) en zijn duidelijk uitgepijld met gele bordjes waar het nummer van de route opstaat. Hieronder enkele voorbeelden van routes: 

Nr. 2: Zu den Steinen, 53 km
Lange, maar middelzware tour met als hoofddoel het vakwerkdorp Bruchhausen en de rotsformatie Bruchhauser Steine. De route bestaat uit bospaden, asfaltstroken en enkele korte, maar aantrekkelijke singletrails. 

Nr. 11: Panoramatour, 41 km
De bekendste berg van het Sauerland, de Kahler Asten (843 m), vormt het middelpunt van deze aansprekende route. Constant gaat het op en af en je rijdt door diverse landschappen. 

Nr. 24: Hochsauerland tweeduizender, 73 km
Route nr. 24 is de meest uitdagende in de omgeving van Winterberg. In 73 kilometer overwin je 2000 hoogtemeters en fiets je over de Kahler Asten, Hohe Knochen en het Sorpetal.

Aanmelden
(39)
30-09-2017De UitsmijterTransferium08:30

De laatste tocht van het wegseizoen. De tocht heet niet voor niets de uitsmijter. Nu eens een keer geen koffie en appeltaart in de pauze, maar een heuse uitsmijter ham/kaas op kosten van de vereniging. De consumptie is wel voor eigen rekening. Routes moeten nog bepaald worden. De afstanden zijn ca. 90 en 110 km. Bij genoeg deelname zal er gereden worden in 2 of méér groepen. Elke groep heeft minimaal één wegkapitein die het aanspreekpunt is. Vertrek is om 08:30 uur vanaf Transferium. Voor de leden met GPS: deze is per mail op te vragen bij Richard Sinkgraven toer@tcdevolharding.nl

 

TC Jeugdactiviteiten

BegindatumNaamLocatieAanvangOmschrijvingDeelname
08-09-2017MTB Clubkamp jeugdEpe17:00

Clubkamp jeugd.

We gaan dit jaar naar Epe, bijzonderheden volgen nog.

aanmelden kan via de site of via mail.

Groeten Het MTB Jeugdteam.


(0)

MTB-Kalender (Landelijke evenementen)

BegindatumNaamLocatieAanvangOmschrijvingDeelname
17-09-2017Groesbeeks GruwelijksteGroesbeek 

Schitterende tocht voor een goed doel. Nergens in Nederland maak je zoveel hoogtemeters.

ROAd4energy is een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte.

 

Toer-Kalender (Landelijke evenementen)

-- Geen vermeldingen --

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...