TC De Volharding Nunspeet

Dames mountainbiken

In 2003 is TC De Volharding gestart met MTB-trainingsavonden speciaal voor dames. Elke dinsdagavond om 19:00 uur starten de dames vanaf het Transferium. Vanaf de eerste week van april beginnen we het trainingsseizoen.

Begeleiding

Op onze wekelijkse training wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden en de groep, tussen de 60 minuten en 3 uur gefietst. De groep dames wordt onderverdeeld in 4 groepen. De eerste drie groepen worden begeleid door voorrijders en tevens rijdt er achteraan iemand met een fluitje om de groep bij elkaar te houden.

Groepsniveaus Triple, Fun en Sport.
De Triple is de instapgroep, bedoeld voor beginners en mensen die rustiger willen fietsen. De volgende groep is de Fun I. Deze groep is voor dames die een hoger tempo aan kunnen houden. Ook is enige ervaring en vertrouwdheid met de fiets gewenst. De derde groep is de Fun II. In deze groep rijden de dames die meer ervaring hebben en het tempo ligt in deze groep hoger. De laatste groep is de Sport. Deze groep kent geen begeleiding, men bepaalt zelf de route en het tempo. De sportgroep is dan ook alleen bedoeld voor gevorderde en goed getrainde dames. 

VOOR ALLE GROEPEN GELDT: SAMEN UIT, SAMEN THUIS en SAFETY FIRST!

Bijzondere activiteiten

Naast de wekelijkse trainingen wordt ernaar gestreefd om regelmatig iets extra's voor de dames te organiseren. Een goed voorbeeld is een clinic, waarin de dames techniek wordt bijgebracht door een professionele mtb-trainer.

Voor informatie en vragen over de MTB-damesgroep kun je contact opnemen met de MTB Dames-coördinator:

Adrie Smit
Tel. 0341-453127 / 06-27298000
E-mail:

 

Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...