TC De Volharding Nunspeet

Dickhof Rijwielen


Dickhof Rijwielen is de specialist in de regio voor racefietsen en mountainbikes, maar biedt daarnaast een groot assortiment aan stadsfietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen. De winkel in Oosterwolde is een “Full Service” vestiging voor verkoop, maar ook voor reparatie.
Kom eens langs en shop op je gemak door ons assortiment aan schoeisel, kleding, onderdelen en accesoires.

Enkele wetenswaardigheden over Jan Dickhof

Jan Dickhof begon de winkel een kwart eeuw geleden. Als fanatiek wedstrijdfietser; iemand die weet “hoe de vellen er bij kunnen hangen na een barre rit". De zaak startte in de jaren '80 en het eind heeft zich nog niet aangediend.

Jan's eigen glorie op het zadel begon eind jaren '50. Toen verschenen "ze" uit Oosterwolde steevast met z'n drieën aan de start: Dries van Wijhe, bijnaam Dolle Dries, hijzelf en z'n broer Evert, die Tarzan werd genoemd. Zelf heette hij Jan Appel, omdat hij in andermans hofjes wel eens een appel van de boom had geplukt. In zo'n dorp kom je nooit meer van zo'n bijnaam af.
Een ruige tijd, dat was het. "Je sloeg elkaar altijd, dat hoorde bij de cultuur. Altijd matten – we moesten ons met vechten staande houden.
Logisch dat Oldebroekers op hun donder kregen, die kwamen uit Oldebroek, of de Wezepers, dan hadden ze maar geen Wezepers moeten zijn. Maar ook onderling sloeg je elkaar regelmatig voor de bek, als je iets hoorde wat je niet beviel. Een kwestie van: niet praten, maar slaan. Ook in de sport was dát de mentaliteit. Snoeihard allemaal."

< Terug naar sponsoroverzicht
Logo Facebook
Logo Facebook Groep

Inloggen voor leden

Buienradar


Ogenblik a.u.b. ...